Generalforsamling 2018

Det innkalles til Generalforsamling fredag 2. februar 2018 kl. 19:00 på Kumelgaarden i Drøbak.

Saksliste

1. Godkjennelse av innkalling
2. Valg av møteleder og referent
3. Styrets beretning 2017
4. Revidert regnskap 2017
5. Forslag til vedtektsendring.
6. Innkomne forslag
7. Valg

 

Komplett innkalling, årsmelding og tekst til sak nr. 5 kan lastes ned ved å klikke på linkene.

VELKOMMEN!

 Styret

Oppsummering fra DB sitt besøk i den Kinesiske Ambassade

 

Kinesisk UD har lagt ut en artikkel fra DB sitt besøk i Ambassaden.
Som du vil se, er alle parter strålende fornøyd med at tradisjonene holdes i hevd mellom de to land. 

http://www.fmprc.gov.cn/web/zwbd_673032/gzhd_673042/t1509493.shtml

 

 

Tilbakeblikk på høstfesten 26. august

 

Tekst og foto: Åsmund Lindal 

 

Båtforeningens høstfest – kunsten å dele

 Siste lørdag i august hvert år holder Drøbak Båtforening sin faste allemanns- og allekvinnersfest der medlemmer og venner er velkommen. I dagens Norge klages det nå over at ’dugnadsånden er blitt borte’. Men da har man ikke vært på DBs høstfest. I år var det kasserer Arild Ek som satte båtdekk under beina på et titalls festglade medhjelpere klokka 10.00 fra småbåthavna. Idet vi runder odden og legger til på nordsida er det lille ’havnebassenget’ på Bergholmen allerede ganske fullt. Mange har overnattet fra kvelden før, og aktivitetene er allerede i gang. For når gjestene ankommer utpå ettermiddagen må alt være klart.

 

 

Hundre hender

er snart i sving med forberedelsene. Vimpler og flagg skal opp, bord og benker skal bæres, salat renses og hakkes, maiskolber og ananas skrelles, langbord dekkes i hangaren. Foreningens store grillkokk Eivind Smith herjer litt med sine medhjelpere mens løken freser i gryta og den hemmelighetsstemplede Bar-B-Que sausen blandes. Vakumpakkene med renskåret Syd-Boliviansk Vill-Bison sprettes og gjøres klar for grillen. Grilltønnene fylles med trekull, snart lukter det damplokomotiv idet flammene slår mot trekronene. Tålmodig nå, her skal kullet dale ned til riktig grilltemperatur ... Ølfat og kullsyrepatroner kobles til, tappetårnet testes, de første duggfriske prøvesmakes med kjennermine under Øl-Terjes kyndige oppsyn. Velkomstdrink komponeres, blandevannsminket ildvann som skal sette i gang stemningen. Alt begynner å komme i orden, arbeidsoppgavene skjer liksom ’av seg selv’. Dette har vi gjort før ...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haremet på Lakseskrenten

er et annet årlig fenomen som nå utspiller seg. Formann Tom har trukket seg opp til en nordvendt terrasse der en av forsvarets bygninger en gang stod. Men den brant ned, og har etterlatt seg en utjevnet og romslig ’terrasse’ der man gjennom årene i prinsippet har kommet til at det burde ligge en spesialisert Lakserestaurant på skrenten over sundet mellom Bergholmen og Håøya. Dette fantasifoster vekkes til live hvert år, det drømmes om å rigge til med ambulerende feltkjøkken og hvite damaskduker. Men mens prosjektet modnes, inviterer nå formannen hele den kvinnelige ’work force’ opp til rødvin og ost. Det er hans privilegium å få omgi seg med kun skjønnhet mens foreningens mannlige plebeiere får ta tørn nede på kaia. Stemningen stiger på lakseskrenten, kun et par assisterende haremsvoktere får bistå med vinskjenking og supplement av nytappet øl.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dar kjem Dampen, gamle Dampen ...

sang Ivar Medaas en gang i den gode, gamle tiden. Men så er det bare Borgenbåten som kommer med gjestene. To fergelaster, og festen er i gang. Velkomstdrinken får bein å gå på, folk sprer seg på bordene, det høres ut som måkeflokken har landet. Fra nå av er det som et fuglefjell på det nordlige neset av Bergholmen. Barna ser sitt snitt til å sikre seg trippel forsyning av is, minst. Pluss brus. Når de voksne går foran med et godt eksempel, så skal det også gjelde barna! Som siden får oppleve Sjørøver-show, skattekiste og leker av mange slag. Dette er ikke bare en fest for voksne!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Langbordets gleder

dyrkes i vår forening. Når Vill-Bisonen er skåret opp og servert, daler lydnivået for en stakket stund mens den første sulten stilles. Så blir det ny runde, og fuglefjellets kakofoni når nye høyder. Det skjæres mer kjøtt borte ved grillene, og en sveip yngre krefter med effektive joggebein sørger for at alle får. Dessert blir det også, og nykokt kaffe. Siden blir det levende musikk, vi trekker ut på kaia i den fine sommerkvelden. Været er mildt, alle er glade. Vi nyter vår overflod og kan la skryt og skrøner flyte fritt over bordene. Et av livets store frikvarter, som vanligvis deles av godt over 200 mennesker. I år var vi av en eller annen grunn litt færre, men det må vel bare være en forbigående nytelsesvegring? Kryss av på kalenderen, det blir siste lørdag i august i 2018 også!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Og dagen derpå

ja, da stiller folket opp igjen og rydder effektivt opp alt som står igjen etter nattens strabaser.  I løpet av noen korte formiddagstimer er Bergholmen som den var før vi kom - i perfekt stand!

 

Priser på kranløft og puss 2017

KranløftPriser 2017
Opp til 24 fot kr 1.000,-
Fra og med 24 for kr 1.500,-
Betales ved opptak!

 

 

 

Høstfest 2016

Takk til alle som deltok og ikke minst takk til de som gjorde årets høstfest til en veldig trivelig sammenkomst for DB`s medlemmer.Takk til alle som deltok og ikke minst takk til de som gjorde årets høstfest til en veldig trivelig sammenkomst for DB`s medlemmer.

 

Klikk på bildet for å se større versjon